top of page

“Yeryüzü Halleri” Karma Sergisi Yapı Kredi Galeri’de Açıldı

Yeryüzünde özenle, dikkatli ve nazikçe yaşamanın gerekliliğine inanan “Yeryüzü Halleri” başlıklı sergi, ekolojiye dayanan eserler üreten 11 güncel sanatçıyı bir araya getiriyor. Yapı Kredi’nin 80’inci Yıl etkinlikleri kapsamında Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık bünyesinde gerçekleşen “Yeryüzü Halleri” başlıklı sergi, 6 Eylül 2024 – 30 Mart 2025 tarihleri arasında Yapı Kredi Galeri’de ziyaret edilebilir.


İsmini Birhan Keskin’in insan dışı canlıları merkeze alarak yazdığı şiir kitabı Yeryüzü Halleri’nden alan ve Yapı Kredi’nin 80. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi 6 Eylül’de açılıyor.  Resim; performans, fotoğraf, video, vitray, heykel ve yerleştirme gibi çeşitli mecraları içeren sergide sanatçıların yaklaşımları, malzeme seçimleri ve araştırma konuları tüm canlılarla eşitlikçi bir tahayyül üzerinden kurulan ilişkilere dayanıyor. İnsanın doğayla ilişki kurma biçimlerini, sosyopolitik ilişkiler ve gündelik yapılara dair gözlemlerden yola çıkarak kavramayı amaçlayan sergi, sürdürülebilirliğin sosyal adalet ve hak temelli yaklaşım üzerine etkisini düşündürmeyi amaçlıyor. “Yeryüzü Halleri” yaşamsal kaynaklar üzerindeki topluluk haklarının korunması gerekliliği, sömürgeci yaklaşımın eleştirisine duyulan ihtiyaç ve bunların yarattığı sonuçların yeniden düzenlenmesine duyulan gereksinimler etrafında şekilleniyor.


Sergide; Rozelin Akgün, Judy Chicago, Berna Dolmacı, Sibel Horada, Ekin Kano, Gözde Mimiko, Begüm Mütevellioğlu, Cengiz Tekin, Büşra Tunç, Murat Yıldız ve Müge Yılmaz’ın yapıtları yer alıyor.


Gözde Mimiko Türkkan, "(kendini) Seine Nehri’ne Vermek", 2024-devam ediyor, Video enstalasyon, performans, desen, fotoğraf ve metin, Pilot Galeri ve Galerie Analix Forever’in izniyle.

Komentáře


bottom of page