top of page

“Vasari Koridoru” Vandalizm ile Gündemde

İtalya, son yıllarda turistlerin tarihi yapılar karşısında sergiledikleri vandalizm ile başa çıkmaya çalışıyor. Haziran ayında ünlü Roma Kolezyumu turist bir çiftin sprey boyayla “Ivan + Haily’23” yazısına maruz kalmış, yakın tarihte ise bir başka turistin “İspanyol Merdivenleri”nden elektrikli scooter ile atlaması yüksek maliyetli hasara yol açmıştı. Son olarak, “Vasari Koridoru” adıyla ünlenen Giorgio Vasari tasarımı yapı Alman turistlerin hedefi oldu.


Yaşları 20 ile 21 olduğu bilinen iki Alman turist, 460 yıllık tarihi yapının dış cephesine, Alman futbol takımlarından birine karşılık gelen “DKS 1860” yazısını sprey boya ile yazdı. 1565 yılında tamamlanan yapı, İtalyan Rönesansı’na şekil veren ressam ve mimar Giorgio Vasari tarafından, Medici ailesi için tasarlanmıştı. Yapı, bugün Uffizi Galeri olarak bilinen, o dönemlerde ise “Boboli Bahçeleri” ile bağlantılı olan gizli bir geçit olarak inşa edilmişti. Restorasyon maliyetinin 10.800 dolar olması öngörülüyor.


“Vasari Koridoru” adıyla ünlenen Giorgio Vasari tasarımı yapı Alman turistlerin hedefi oldu.

İki Alman turist, 460 yıllık tarihi yapının dış cephesine, Alman futbol takımlarından birine karşılık gelen “DKS 1860” yazısını sprey boya ile yazdı.

bottom of page