top of page

“Ortaklaşa: Kültür, Diyalog Ve Destek Programı”nın İkinci Döneminde Hibe Almaya Hak Kazanan 10 Proje Belirlendi

Türkiye’de kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve belediyeler arasındaki diyaloğu ve işbirliklerini geliştirmeyi amaçlayan, İKSV’nin desteğiyle 2023’te başlattığı “Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı” kapsamında toplam bütçesi 1,3 milyon avro olan iki açık çağrı gerçekleşti. 


“Ortaklaşa Hibe Programı”nın 4 Nisan - 4 Haziran 2024 arasındaki ikinci açık çağrı dönemine, kültür ve sanatın farklı disiplinlerine odaklanan, bulundukları bölgede yerel kültür politikalarının geliştirilmesine katkı sağlayan 10 proje desteklenecek. Böylece Ortaklaşa’nın 1,3 milyon bütçeli hibe programı tamamlanmış olacak.  


Türkiye’nin 7 bölgesindeki 35 şehirden toplam 131 proje başvurusu alındı. Bu proje başvurularında 16 büyükşehir, 13 il, 75 ilçe ve iki de belde belediyesi ortaklığı yer aldı. Bu kapsamda Balıkesir, Çanakkale, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Rize ve Sinop’tan kültür-sanat alanında çalışan sivil toplum kurumları; Adıyaman, Ataşehir, Balıkesir, Defne, Gaziantep, Hopa, Konak, Küçükkuyu, Maltepe, Marmara Adalar, Merzifon, Ortahisar, Şişli belediyeleriyle ortaklaşa projeler yürütecek. 


KSV’nin desteğiyle 2023’te başlattığı “Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı” kapsamında toplam bütçesi 1,3 milyon avro olan iki açık çağrı gerçekleşti. 


Commenti


bottom of page