top of page

KAIROS Gurur Birsin’in "Çocukluğun Arka Bahçesi" Sergisini Ağırlıyor

KAIROS, Gurur Birsin’in "Çocukluğun Arka Bahçesi" başlığını taşıyan ikinci kişisel sergisine, 26 Ekim tarihine kadar ev sahipliği yapıyor. Sanatçının KAIROS’ta gerçekleşen ilk kişisel sergisi, çocukluktan erginliğe geçiş sürecinde hayata dair bir takım tanıklıkların kişilik üzerinde yarattığı travmatik etkilere odaklanıyor.


Aile - çocuk, baba - oğul, abi / abla - kardeş arasındaki rekabet, merhamet, çatışma, terbiye anlayışı gibi veriler üzerinden kişiliği tayin etme durumu ve bunun getirdiği açmazları, yani insanın kendini seçme /oluşturma serüvenini insan figürünü doğrudan göstermeden, bunları sembolize eden nesneler, mekanlar ve hayvan figürleri ile ifade etmeyi seçen sanatçı, süregelen pratiğinden uzaklaşıp daha çeşitli ve zengin bir dil oluşturmaya çalışıyor. Sergi, izleyiciye kendi iç dünyasına daha derinden bakma, kendiyle yeniden tanışma ve karşılaşma imkânı sunuyor.


KAIROS, Gurur Birsin’in "Çocukluğun Arka Bahçesi" başlığını taşıyan ikinci kişisel sergisine, 26 Ekim tarihine kadar ev sahipliği yapıyor.



Comments


bottom of page