top of page

KAIROS“3” Başlıklı Karma Sergisi ile Yeni Sezonu Karşılıyor

KAIROS, galerinin üçüncü yılında, temsil ettiği ve yol arkadaşlığı yaptığı sanatçıları bir araya getiren “3” başlıklı karma sergisi ile yeni sezonu karşılamaya hazırlanıyor. Sergi, 14 - 28 Eylül tarihleri arasında görülebilecek.


Üç, birçok kültürde, felsefi düşünce ve bilgi sisteminde önemli bir rakamsal kavramdır. Üçlü birlikler, triadlar ve yapılar, bir bütünün tamamlanmış veya dengeli olduğunu ifade eder. Ayrıca üç sayısı, zaman, uzay ve hareketin temsilcisi olarak da düşünülebilir. Antik Yunan alfabesinde bu rakama karşılık gelen gama (𝛾) sembolü, değişim, dönüşüm veya evrimi ifade ederken özellikle bir şeyin bir durumdan diğerine geçişini veya dönüşümünü simgeler.


Sergide; Alptekin Soy, Can Akgümüş, Can İncekara, Ecem Yüksel, Elif Özen, Gamze Yalçın, Gurur Birsin, Gülnihal Yıldız, İbrahim Özsözgün, İlhan Sayın, İrina Lunkova, Kazım Şimşek, Leyli Rashidirauf, Murat Balcı, Onur Hastürk, Sezer Arıcı, Serdar Eğer, Seval Şener, ŞANT, Uğur Güler ve Ümmühan Yörük’ün yapıtları bir araya geliyor.


Gamze Yalçın, "I dreamt about us last night", 30x40cm, Oil stick on Wood Panel, 2023.

Comments


bottom of page