top of page

İMALAT-HANE, Burak Kabadayı’nın “Çölde olduğunu söylemenin anlamı yok” Sergisini Ağırlıyor

Burak Kabadayı’nın İMALAT-HANE’de gerçekleşecek, küratörlüğünü Deniz Kırkalı’nın üstlendiği, “Çölde olduğunu söylemenin anlamı yok” başlıklı kişisel sergisi, 12 Ekim 2024 - 11 Ocak 2025 tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak. Sergi, izleyicisine yansıma ve serap gibi doğal fenomenlerin yarattığı algı yanılmaları üzerinden görmenin ve bilmenin muğlak sınırlarını sorgulatıyor.


Kabadayı’nın, İMALAT-HANE’nin desteğiyle üretilen 3 yeni video çalışmasını içeren mekâna özgü yerleştirmesi, ışık, desen, video ve sesi kullanarak, dinamik bir ortam olarak çöl ve camın arasındaki maddesel ilişkiselliğe yakından bakıyor. Serginin yarattığı oryantasyon bozukluğu, belirli şekillerde görmeye ve uyumlanmaya alıştığımız maddesel dünyayı sarsıyor ve bilişsel bir yabancılaşma deneyimi tasarlıyor. Böylece, alışkanlık ve ortam (habit ve habitat) arasındaki ilişkinin kırılganlığını vurguluyor. Orada olmayanı göstermeye çalışma hâli üzerinden kurmaca evrenler yaratarak, belirsizlik, kırılma, yansıma, yanılma kavramları üzerine düşünmeye davet ediyor.


Kabadayı’nın kurguladığı parçalı hikâyeler, kısmi perspektifimizi ve parçası olduğumuz ağların içinde bir beden olarak konumlanma hâlimizi görünür kılıyor. Aynı zamanda, bilmenin kısıtlılığı ile yüzleşmeye çağırarak, bedensel deneyimi yoruma dayalı ve kısmen kurgusal bir olgu olarak konumlandırıyor. Bilginin yalnızca bir ortama özgü bir şekilde düşünülebileceğini ve algısal alışkanlıklara bağlı olduğunu vurguluyor. 


Burak Kabadayı, "Çölde olduğunu söylemenin anlamı yok", yapım aşamasında.


Opmerkingen


bottom of page